De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Når korn er mere end en standardvare

Her kan du finde konkrete råd, solid baggrundsviden og inspirerende tanker om dyrkning af økologisk brødkorn med særlige kvaliteter.

Økologisk hvedemark - brødkorn
Hvede - Økologisk brødkornFoto: Colourbox.com

Print

For omkring 10.000 år siden indledte de første stenalderbønder i Mellemøsten korndyrkningens historie, da de

begyndte at samle frø af og siden udså vilde græsarter. Græsarter som siden blev forædlet til de kendte kornarter.

Siden da har generation efter generation af bønder ikke blot høstet enorme mængder korn, men også erfaringer og viden nok til at fylde flere biblioteker.

Op gennem det 20. århundrede gik megen praktisk viden om kornarter og -sorter imidlertid tabt, fordi nye tiders videnskabeligt funderede bestræbelser på at øge udbytterne gjorde den gamle viden irrelevant.

På det seneste er der imidlertid kommet ny fokus på kvalitet frem for blot kvantitet. Samtidig har økologien gennemløbet en markant udvikling, som blandt andet indebærer et nyt syn på, hvad kvalitet af brødkorn egentlig er. Nu drejer det sig ikke længere kun om, at kornet skal give grundlag for et luftigt brød med stor volumen, men også om brødets smag.

Via menuen til højre kan du finde en række undersider, som behandler forskellige måder at arbejde med kvalitet på indenfor dyrkning af økologisk kvalitetskorn.

 

Til forsiden for Økologisk Brødkorn >>



 

Korn

Billede mangler

Om økologisk kvalitet på mark og i lade...

 
 

Mel

Billede mangler

Om formaling af økologisk korn til mel...

 
 

Brød

Økologisk brød

Om bagning med økologisk kvalitetsmel...