De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også.

 

Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.

 

Cookies er helt uskadelige - de fortæller os hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse når du besøger os.

Opskrifter

Lækre kartoffelmadder

Lækre kartoffelmadder

Dejligt smørrebrød med kartofler, hjemmelavede marinerede sild og mayonnaise.

Tykmælk

tallerken med tykmælk med drys

Hjemmelavet øko-tykmælk. For tv-kokken og madskribenten Anne Hjernøe er økologiske råvarer et must i en hjemmelavet tykmælk. Hun synes, at øko-mærkede varer giver et resultat som smager "himmelsk".

Mysli og ymerdrys efter opskrifter af Anne Hjernøe

Glas med forskellige slags müsli og ymerdrys efter opskrifter af Anne Hjernøe

Her finder du opskrifter på mysli og ymerdrys fra Anne Hjernøes kogebog "Annes spisekammer".

 

Opskrifter fra Økologisk Guld 2012

Nominrede til Økologisk Guld 2012; skimmelchorizo, fersk dansk lam, skyr

Til prisuddelingen for Økologisk Guld 2012 tryllede Anne Hjernøe og Annemette Østergaard med de nominerede råvarer. Her er opskrifterne.

Grød af ristede havregryn med æblekompot

Havregrød af ristede havregryn med æblekompot

Opskrift fra Anne W. Ravns bog "Spis dig let". "Familiens niårige har lært os andre at spise 'pandekage': En portion grød bredes ud på en flad tallerken og ovenpå lægges alt godt: yoghurt, nødder, marmelade, kompot, frugtstykker og sågar ost."

 

Evalds ostetallerken

Tallerken med osten "Rå Hinge" på rugbrød

Evald Vestergaard, mælkeproducent, ejer af Osteriet Hinge og formand for Økologisk Landsforening, lægger ostekar til dansk ost på økologisk råmælk. Her får du Evalds opskrifter på den pesto og rugbrød han selv nyder til osten "Rå Hinge".

Madpakkeide: rugsandwich

Rugbrødssandwich med kartoffel og bacon

Lækker rugbrødssandwich med kartoffel, bacon og mayonnaise.

Madpakkeide: perlespeltsalat

Perlespeltsalat

Salat af perlespelt med spidskål, persille, forårsløg og rød peber. Serveret med en sød citronsaft-vinaigrette.

 

Madpakkeide: Krydrede kødboller på spyd

Krydrede kødboller

Oksekødboller på spyd med grøntsager og yoghurtdressing.

Madpakkeide: Pizzasnegle

Pizzasnegl i madkasse

Pizzasnegle med fuldkornsmel og havregryn, med pizzainspireret fyld.

 

Madpakkeide: Wraps

Wraps

Wraps med kylling, friske grøntsager og flødeostdressing.

Madpakkeide: Frugt og grønt

Frisk frugtsalat

Sørg for frisk frugt og grønt i ungernes madpakker.

Sund frokost - salat, tærte og linsepostej

Sund frokost

Serveringstip: Lav en eller flere af opskrifterne og server som tapas. Portionsanret med stykker, der svarer til 3 mundfulde af hver ret. Suppler med små snacks, kiks, frugt, nødder eller lignende. Server et godt brød til.

 

Risotto med tangboller

Risotto med tangboller

Risotto med blandt andet hvidløg og tørrede svampe, serveret med tangboller.

Kyllingebryst på rosenkålspuré

Kyllingebryst på rosenkålspuré

Stegt kyllingebryst, serveret på bund af rosenkålspuré og baconbraiseret rosenkål

 
 

Økologiens principper

De grundlæggende principper for økologisk produktion:
  • FORSIGTIGHED Økologisk jordbrug bør drives på en forsigtig og ansvarlig måde for at beskytte nuværende og fremtidige generationers sundhed og trivsel og tage vare på miljøet.

 

  • RETFÆRDIGHED Økologisk jordbrug bør bygge på forhold, der sikrer retfærdighed med hensyn til det fælles miljø og livsmuligheder.

 

  • SUNDHED Økologisk jordbrug bør opretholde og forbedre jordens, planternes, dyrenes, menneskenes og planetens sundhed som en udelelig enhed.

 

  • ØKOLOGI Økologisk jordbrug bør bygge på levende økologiske systemer og kredsløb, samarbejde med dem, efterligne dem og hjælpe med at bevare dem.

 

 

Definitioner på GMO

Ifølge FN's Cartagenprotokol om Biosikkerhed er GMO defineret således:
Ved GMO forstås en levende organisme, som besidder en ny kombination af genetisk materiale, som er skabt ved hjælp af moderne bioteknologi.

Juridisk har EU defineret begrebet "Genetisk Modificeret Organisme" således:
En organisme er "genetisk modificeret", når det genetiske materiale er blevet ændret på en måde, der ikke forekommer naturligt ved formering og/eller naturlig rekombination.